Associació de Veïns i Comerciants de la Plaça Lesseps

ponzella2.JPG

LA PLAÇA LESSEPS A TRAVÉS DELS MAPES L’evolució de l’espai urbà

1975-78


La Plaça en obres: l’execució de la Solució Massó

Reportatge fotogràfic

Font: Arxiu de la família Cardona-Llamas (Col.lecció Cardona)

lesseps176.jpg

La Plaça Lesseps aixecada per obres. Vista general de la Plaça des de Travessera de Dalt. Es pot observar l’obertura del nou túnel d’una amplada espectacular per l’epoca. Amb tot, les obres respecten part de l’antic anterior arbrat de la Plaça de la Creu.

lesseps180.jpg

Vista de les obres des del costat de les Cases Ramos. El tràfic va haver de desviar-se per implementar una solució que havia de ser “provisional”. D’aquest desviament hi resultà la rampa cap a l’Avda. Príncep d’Astúries, que durant anys va enlletgir el paisatge dels Josepets.

lesseps179.jpg

lesseps177.jpg

Dues vistes del procés de les obres des de la banda de l’Avda. del General Mitre. L’inici de les obres pressuposà la desaparició de dues mançana sencera de cases en aquell extrem, desapareixent pràcticament el carrer Bisbe Morgades i part del carrer Septimània

lesseps175.jpg

Les icomoditats de veïns i vianants duraren ben bé quatre anys per una intervenció que no va satisfer ningú

lesseps172.jpg

lesseps173.jpg

La sortida del túnel principal per l’Avda. General Mitre (foto: Postius, per a La Vanguardia, 5 de nov. 1976)

L’accès cap al sud de la plaça des de l’Avda. General Mitre, cap a Pérez Galdós (foto: Postius, per a La Vanguardia, 5 de nov. 1976)

lesseps168.jpg

La Solució Massó just acabada d’executar pel que fa a la vialitat l’11 d’octubre de 1978 (el tràfic dels passos inferiors ja s’havien obert el 12 novembre de 1976). Posteriorment, poc a poc, es finalitzaren els treballs d’ajardinament (foto: Equip de vol de Sergi Palao i Josep Soler-Roig, per a La Vanguardia)


Anterior Següent

IniciÍndex generalCrèditsReferències

Associació de Veïns i Comerciants de la Plaça Lesseps

Web master

 

1